14 Zeevalk

In 1959, twee jaar na de tewaterlating van de Explorer, is de Zeevalk in de vaart genomen. Ook dit schip is voor de verhuur gebruikt.

 

Met een douche en een warmwatervoorziening is de zeevalk één van de meest luxe uitgeruste schepen die op de werf gebouwd zijn. Ook de lengte van het schip is ruim genomen voor kruisers van die tijd. Met een lengte van 11,3 meter en een breedte van 3,1 meter is er genoeg ruimte aan boord voor 8 personen.

 

De onderstaande foto's zijn gemaakt in de tijd dat het schip nog een houten opbouw had:

Zeevalk1Zeevalk2Zeevalk3Zeevalk4Zeevalk5Zeevalk6Zeevalk7

 

Net als bij de Meeuw, is ook op dit schip een stalen opbouw geplaatst. Opvallend aan deze verbouwing is de achterkajuit, die behoorlijk groter is geworden. Verder is het nu mogelijk om met een open kuip te varen, omdat het dak is vervangen voor een opvouwbare bootkap. Ook is er één dezer jaren een Mercedes in het schip geplaatst, ter vervanging van de A-ford.

Zeevalk8Zeevalk9

 

De informatieposter van de verhuur  geeft ons het volgende beeld van het schip:

zeevalk10zeevalk11

 

Nadat het schip jarenlang in de verhuur is geweest bij Scheepswerf "de ondeneming" te Warga, is het schip verkocht aan een verhuurbedrijf in Sneek. Het verhaal gaat dat dit bedrijf het schip heeft verbouwd, zonder ook maar enig gevoel voor scheepslijnen. Of het schip tegenwoordig nog bestaat, is niet bekend.