17 Zilvermeeuw

In 1963 is de Zilvermeeuw aan de huurvloot toegevoegd. In de jaren daarna heeft dit schip het nodige meegemaakt als huurboot. Zo is de stuurhut er in de Opeindervaart afgevaren. Hier waren destijds twee bruggen vlak na elkaar, waarbij de ene brug hoger was dan de andere. Echter, op de waterkaart waren de hoogtes van de bruggen met elkaar verwisseld. Dus toen het schip onder de volgens de waterkaart lage brug door was gevaren, was het zeker dat het schip ook onder de volgende brug door zou kunnen varen.......

Helaas liep dit even anders. Volgens de verhalen dreef de stuurhut in het kanaal toen het schip onder de brug door was. Vervolgens is het geheel weer uit het kanaal gevist, en achter op het schip geplaatst. Bij thuiskomst in warga betekende dit weer hard werken om het schip weer klaar te krijgen voor de volgende huurders.

 Scan18

In de winter van 1977/1978 is de houten kajuit vervangen door een stalen exemplaar, en is de bovenbesturing op het schip geplaatst. Ook is Mercedes vervangen voor een Perkins. Vervolgens is het schip in het daaropvolgende jaar verkocht aan Jopie Boermans. Hij heeft vervolgens het schip zelf opnieuw betimmerd. Tegenwoordig heeft Boermans het schip nog steeds in bezit en ligt het nog steeds in Warga.