20 Twirre

Het schip wat in 1965 voor meneer De Ron is gebouwd, heeft blijkbaar aandacht getrokken. In 1966 zijn er namelijk twee schepen gebouwd, beide naar het ontwerp van de Elan. De eerste was voor A. Verkerk, woonachtig te Haulerwijk. Hij had een autogarage en deed veel voor de TT in Assen. Hij heeft dan ook zelf de opbouw op het schip gelast, en de motor in het schip gebouwd (perkins 6 cilinder). De betimmering is geplaatst door meneer Hoving, ook woonachtig te Haulerwijk.  

 

Opvallend aan de onderstaande foto is de achterkajuit. Die is anders dan die van de Elan en is later op het schip geplaatst. Tegenwoordig is het schip van Jan en Cobi van Ossenbruggen. Zij hebben het schip al jaren in hun bezit, en gaan ieder jaar op vakantie met het schip. Verder ligt het schip in de haven en in de winterstalling op de werf waar hij vroeger gebouwd is, en wordt het onderhoud ook uitgevoerd op deze werf.

 

Twirre1

 

 

Na wat speurwerk op het internet is de onderstaande foto van 29-06-1955 gevonden. Op deze dag werd de nieuwe garage van Arie Verkerk geopend. Het zou wel heel toevallig zijn als dit niet de zelfde Verkerk is  als hij die dit schip heeft laten bouwen. Op de stoelen zitten van links naar rechts: Arie Verkerk, burgemeester Bontekoe en Hiltje Verkerk-Vegelien.